Welzijn op het werk

Welzijn op het werk

Ons grootste kapitaal? Onze medewerkers! Een goeie work/life balance staat hoog op onze agenda. Maar eerlijk: je zal soms drukke periodes hebben. In de maand juni bijvoorbeeld. Dan gaan er verschillende festivals door in onze zone; Legacy festival, Bengelpop, Pennenzakkenrock en ‘hell yeah’…Graspop Metal Meeting. Tijdens het schooljaar is er gewoonlijk heel wat verkeersdrukte in onze kernen. 

Alle hens aan dek

In sommige maanden is het sowieso alle hens aan dek, maar je staat er nooit alleen voor. Ons korps is een team van collega’s op wie je kan bouwen. Je kan uiteraard terecht bij je leidinggevende, maar je kan ook rekenen op je meter of peter. Ook ons team organisatieontwikkeling staat je graag bij. 

Vertrouwenspersonen

In ons korps kan je rekenen op 4 vertrouwens-personen. Bij bepaalde moeilijkheden kunnen zij een luisterend oor bieden, maar ook bemiddelen en een oplossing zoeken.  

Gezelligheid troef

1 keer per maand is het gegarandeerd gezelligheid troef wanneer de jarigen trakteren met koffiekoeken in onze ruime refter. De Kempense gemoedelijkheid nooit ver weg. 

Eten

Een lunchpakketje vergeten of duurt de shift toch langer dan gepland? In onze snoepkast en onze foodbox met warme maaltijden vind je altijd wel iets waarmee je nog even een sprintje kan trekken.

Sociaal en sportief

Sociale activiteiten

22 collega’s zetten zich vrijwillig in voor de organisatie van activiteiten en uitstappen. Zoals de (telkens weer legendarische!) busuitstap, het paas- en eindejaarsfeest, onze zomer BBQ, grote prijs het molleke, verschillende toernooien …

Waarom we dit doen?

Het is fijn om de collega’s te leren kennen buiten de diensturen en het draagt bij tot een goede groepssfeer!

Sport

Even stoom afblazen, je conditie aanscherpen of spieren kweken? Onze fitnessruimte is the place to be. Je kan tijdens je middagpauze en in je vrije tijd gebruik maken van semiprofessionele toestellen en jezelf uitleven op onze tatami-matten.

Een sportieve teamchallenge in gedachten of een bokstraining meepikken? Niet twijfelen! Eerder liefhebber van een potje ping-pong? Verover je plekje op het scorebord. Of, vervoeg onze mini-voetbalploeg! Er is voor ieder wat wils.  

Wagens en uitrusting

Ons wagenpark

Onze politiewagens en -moto's behoren allemaal tot de Volkswagen-Audi groep. Ze zijn aangepast aan het terrein én het soort interventie. We beschikken over 2 recente BMW-moto's voor onze motards, onze wijkagenten verplaatsen zich met elektrische fietsen en de leden van het fietsteam beschikken over een mountainbike.

Uitrusting voor operationele medewerkers

We tillen onze basisuitrusting naar een next level met oog voor maatwerk en kwaliteit. Zo heeft elke operationele medewerker een eigen radio, een beenholster voor het wapen (minder belasting voor de onderrug!) en een kogelwerende vest voorzien van ritssluiting zodat ze comfortabel zitten. Dit zijn voor ons details die het verschil maken. 

Innovatief

Informatiegestuurd in wording

Sinds februari 2020 is Walter Coenraets onze korpschef. Zijn ervaringen bij de federale computer crime unit en ambities rond een doorgedreven informatiegestuurde en gemoderniseerde werking, vertalen zich in onze structuur en op onze werkvloer. 

Nog niet vertrouwd met technologie?

Geen zorgen! We willen echt ie-de-reen mee krijgen, ook al vraagt dat wat meer tijd of uitleg. Jezelf blijven ontwikkelen en andere talenten ontdekken? Dat moedigen we sterk aan! Opleidingen volgen hoort er ook bij als je bij ons werkt.

Bereikbaarheid

Ons hoofdkantoor ligt op een op wandelafstand van het station (400m) in Mol en ligt met de wagen op enkele minuten rijden van de N71, beter gekend als de Zuiderring. Daarbovenop is het kantoor perfect bereikbaar via de nieuw aangelegde fietsostrade Herentals-Leopoldsburg.

Ook bij onze wijkkantoren geraak je vlot via verschillende grote invalswegen. Onze wijkpost in Balen ligt bovendien ook op wandelafstand van een treinstation. 

Uitdagende 9-to-5 bureaujob of spanning op het terrein?

Meer over ons

een bewuste creatie van aroma